Als je regelmatig eten kookt of restjes bewaart, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste verpakkingen te gebruiken. Niemand wil immers voedselverspilling of bedorven eten in de koelkast hebben. Gelukkig zijn er verschillende handige oplossingen voor het bewaren van etenswaren, zoals Foliezakjes en Ziplock zakjes. In dit blogartikel zullen we deze twee opties bespreken en ontdekken waarom ze zo handig zijn in de keuken.
 

Handige zakjes voor het bewaren van etenswaren

Foliezakjes zijn een veelgebruikte optie voor het bewaren van etenswaren. Ze zijn gemaakt van dun, flexibel plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Het grootste voordeel van foliezakjes is dat ze luchtdicht zijn, waardoor voedsel langer vers blijft. Dit is vooral handig voor het bewaren van bijvoorbeeld vlees, vis en kaas. Daarnaast zijn foliezakjes ook erg handig voor het invriezen van voedsel. Door het flexibele materiaal kunnen ze gemakkelijk in de vriezer worden opgestapeld en nemen ze weinig ruimte in beslag.

Een andere handige oplossing voor het bewaren van etenswaren zijn ziplock zakjes. Deze zakjes zijn voorzien van een hersluitbare sluiting, waardoor ze meerdere keren gebruikt kunnen worden. Dit is vooral handig voor het bewaren van kleine hoeveelheden eten, zoals restjes of snacks. Ook voor het meenemen van eten onderweg zijn ziplock zakjes ideaal. Ze zijn lichtgewicht en nemen weinig ruimte in beslag, waardoor je gemakkelijk een aantal zakjes in je tas kunt stoppen.
 

Extra tips voor het gebruik van foliezakjes en ziplock zakjes

  • Foliezakjes kunnen ook worden gebruikt om voedsel in te verpakken voordat het wordt gekookt, waardoor smaken beter worden behouden en marinades dieper doordringen.
  • Ziplock zakjes zijn handig voor het sorteren van ingrediënten voor maaltijdbereiding, zoals het voorbereiden van smoothie-ingrediënten of het portioneren van vlees voor de vriezer.
  • Hergebruik ziplock zakjes indien mogelijk door ze grondig te reinigen en te drogen tussen gebruik.

Of je nu kiest voor foliezakjes of ziplock zakjes, beide opties zijn een slimme keuze voor in de keuken. Ze zijn niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Door voedsel op de juiste manier te bewaren, voorkom je namelijk voedselverspilling en draag je bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast zijn beide opties ook nog eens betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.